De Vlaamse bouwstenen - e-loketondernemers.be uitgelicht

Binnenkort maakt de gemeente Zaventem samen met e-loketondernemers.be digitaal ondernemen makkelijker!
Terug naar overzicht

Binnenkort kunnen ondernemers in de gemeente Zaventem de vergunning ambulante handel digitaal aanvragen en opvolgen via e-loketondernemers.be zonder zich opnieuw te moeten aanmelden. De komende maanden worden ook andere producten van de gemeente toegevoegd. Zaventem wordt na Antwerpen het tweede lokaal bestuur dat een geïntegreerde koppeling met e-loketondernemers.be heeft via de Vlaamse digitale bouwstenen ACM/IDM en DOSIS. Ook heel wat andere lokale besturen sprongen intussen op de kar en bieden al producten aan via een basisintegratie met e-loketondernemers.be.

Deze samenwerking versterkt onze ambitie om een ondernemersvriendelijk klimaat uit te bouwen in de gemeente Zaventem. Via één geïntegreerd digitaal ondernemersplatform vereenvoudigen we de communicatie met de ondernemer en tegelijk stroomlijnen we onze gemeentelijke administratie. Via het ‘uniek loket’ -concept kunnen ondernemers waar en wanneer ze willen de meest courante aanvragen digitaal afhandelen. Het ‘digitaal loket ondernemen Zaventem’ heeft de ambitie om de communicatie tussen de ondernemers en het lokale gemeentebestuur te optimaliseren
Sven Willekens - beleidsadviseur economie en ondernemen Zaventem

In de loop van 2022 zal de gemeente Zaventem haar digitaal aanbod via eGovFlowDIY en e-loketondernemers.be verder uitbreiden met een tiental processen gericht op ondernemers en handelaars.

Wil je de ondernemers uit jouw stad of gemeente ook snel en gemakkelijk de weg laten vinden naar overheidsmaatregelen? Contacteer ons voor meer info omtrent eGovFlowDIY.

Klik hier om het volledige artikel te raadplegen.

Bron: Vlaio

Door eGovFlow-team