eGovFlow en Agentschap Digitaal Vlaanderen slaan de handen in elkaar!

Terug naar overzicht

eGovFlow en Agentschap Digitaal Vlaanderen gaan samenwerken om de burger een naadloze dienstverlening te garanderen. Hiermee willen we samen de meer dan 150 Vlaamse steden en gemeenten die eGovFlow vandaag de dag reeds gebruiken voor een excellente digitale loketwerking, helpen bij de verdere groei van hun digitale transformatie.

Dankzij de diepere integratie van Mijn Burgerprofiel en eGovFlow combineert uw bestuur ‘best of both worlds’ en is er voor de burger, vereniging en onderneming ‘no wrong door’ naar uw dienstverlening!

eGovFlow heeft reeds lang diverse koppelingen met Vlaamse bouwstenen (MAGDA-platform, MAGDA-Persoonsdiensten, CRAB-databank, global header met Mijn Burgerprofiel, …) en deze worden gevoelig uitgebreid.

Door deze samenwerking heeft u als bestuur de mogelijkheid om in één beweging volgende bouwstenen van Vlaanderen te laten activeren in eGovFlow:

  • Global header met Mijn burgerprofiel[1]: Zorgt ervoor dat wie zich aanmeldt op Mijn Burgerprofiel zich niet meer moet aanmelden op eGovFlow en omgekeerd (‘single sign on’).
  • Vlaams toegangs- en gebruiksbeheer (ACM/IDM): Zorgt ervoor dat burgers, maar ook verantwoordelijken en gemachtigde personeelsleden van verenigingen en bedrijven veilig kunnen aanmelden via de Vlaamse Overheid.
  • Dossierstatusinformatiesysteem (DOSIS): Zorgt ervoor dat burgers kunnen opvolgen welke vragen (of meldingen, dossiers, …) ze stelden aan overheden en de status ervan en het antwoord van die overheden kunnen zien. De vragen aan uw bestuur komen hier dan ook tussen te staan.
  • eLoket Ondernemers[2]: Zorgt ervoor dat ook ondernemersprocessen kunnen ontsloten worden.

[1] Besturen die reeds de Mijnburgerprofiel-headerintegratie hebben geactiveerd, kunnen uiteraard ook de twee/drie bijkomende Vlaamse bouwstenen laten activeren.

[2] Enkel mogelijk voor eGovFlow “Self Service”-gebruikers.

 

Wat brengt de toekomst?

Naast bovenstaande Vlaamse bouwstenen bekijken we om nog een belangrijke stap verder te gaan in de integratie tussen eGovFlow en de loketinterface van Digitaal Vlaanderen. Bedoeling is dat een burger, vereniging en onderneming meteen op het formulier van eGovFlow terecht komt maar dan met de look and feel van de Vlaamse Overheid en dat zonder de loketinterface van Vlaanderen te verlaten. Dat betekent dat eGovFlow ook kan “ingebed” worden in de Vlaamse loketwerking.

Op deze manier zorgen we voor een 360° benadering van de burger, vereniging en onderneming voor lokale besturen die met eGovFlow werken.

 

Kortom, of u nu al eGovFlow gebruikt voor een excellente digitale loketervaring of dat van plan bent: er is ‘no wrong door’ naar eGovFlow. Uw klanten kunnen zich niet vergissen. En uw bestuur ook niet.

 

In het najaar (september) van 2021 starten we dit traject op, maar ook hier kunt u nu reeds op intekenen. Wenst u meer info om deze Vlaamse bouwstenen in één beweging te laten activeren neem dan contact met ons op! 

Door eGovFlow-team